Læsetid: 4 min.

Flygtningedatterens mareridt

Team Teatret i Herning har skabt en stærk forestilling om en traumatiseret flygtning og hans omsorgssvigtede datter Rose, der har så mange spørgsmål til sin fars flugt, men som intet kan få at vide
I teaterforestillingen ’ROSE’ på Team Teatret er den unge skuespiller Sofie Ancher Vea uafrystelig i rollen som datteren, hvis far aldrig er kommet sig over sine traumer fra sin tid som flygtning.

Mingo Photo

12. oktober 2015

Det er sjældent, at teaterforestillinger får så heftigt fat i tilskuerens følelser, at gråden overrumpler. Men sådan kan det altså gå i forestillingen ROSE på Team Teatret i Herning. Her aner man ikke, hvor meget man har involveret sig, før man pludselig opdager, at man hulker – og at tilskueren ved siden af også gør det. Simpelthen fordi forestillingen taler til følelserne og kroppen på en måde, så tankerne slet ikke kan følge med. ROSE er noget så specielt som en forestilling om en pige, der vokser op som datter af en flygtningefar. Hendes mor døde under fødslen, så hun har bare sin far. Men denne mand er aldrig blevet integreret i sit nye land – flugten har fuldstændig traumatiseret ham, så han er lammet af angst og ikke kan tage ansvar for pigen. Så hun tager ansvar for sig selv: smertefuldt og alt for voksent.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu