Læsetid: 3 min.

Følsom flygtningedans

’Vi ses Rafiq-e-man’ er en bevægende danseforestilling om en flygtningedreng, der har mistet sin bedste ven fra asylcentret, fordi vennen blev sendt tilbage
16. oktober 2015

Koreografen Ingrid Tranum er børnenes forsvarer. Hendes globale bekymring for børn, der ikke har nogen til at passe på sig, udtrykkes i dansen, så tilskueren mærker ensomhedsfølelsen langt ind i knoglerne.

I 2012 skabte Ingrid Tranum danseforestillingen Paolo og Money, der blev en dybt bevægende danseberetning om gadebørn. Og nu har hun så skabt den nervepirrende forestilling Vi ses Rafiq-e-man om flygtningebørn, der er kommet til Danmark og venter på asyl.

Timingen er sørgeligt perfekt, sådan som det vrimler med fatale historier om uledsagede flygtningebørn – både om de børn, der er nået frem til Danmark og sikkerheden, og om de børn, der sendes tilbage til ingenting. Men Ingrid Tranum har ikke bare skabt denne forestilling ud fra sentimentale drømme. Hun har på eget initiativ lavet danseworkshops med teenagere i forskellige asylcentre i månedsvis, og hun er derved kommet tæt på skrækkelige historier om angst og mareridt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu