Læsetid: 9 min.

Skandalerne, der burde have væltet adoptionssystemet

Dorrit Saietz sætter sagen om Amy fra Etiopien ind i en større historie, som bør få enhver forsvarer for transnational adoption til at vakle. Men samtidig understøtter bogen ’Adoptionens slagmarker’ et hierarki, hvor adopterede castes til skæbnefortællinger, mens adoptanter – og journalister – får lov at være eksperter
Historien om Masho fra Etiopien genfortælles i bogen. Mashos skæbne blev skildret i Katrine W. Kjærs dokumentarfilm ’Mercy Mercy – Adoptionens pris’. Adoptionen gik helt galt, så Masho bor i dag på børnehjem i Danmark.

Fridthjof Film

22. oktober 2015

Adoptionens slagmarker giver den sammenhængende beretning om ’Amy’, der blev adopteret fra Etiopien til Danmark og siden anbragt i pleje, mens hun selv og hendes førstefamilie i Etiopien kæmper for at genetablere kontakten, og adoptanterne nægter at opgive den ejendomsret, der kaldes forældremyndighed.

Også den lignende sag om adopterede Masho (skildret i Katrine W. Kjærs dokumentarfilm Mercy Mercy – Adoptionens pris), der i dag bor på børnehjem i Danmark, genfortælles. Det er væsentlige historier, der burde have rystet adoptionssystemet grundlæggende.

At forlaget Tiderne Skifter har valgt at sende bogen på gaden i morgen, den 23. oktober, samme dag, som forslaget til lov om ændring af adoptionsloven – der reelt ingenting ændrer – skal til førstebehandling i Folketinget (igen), er næppe en tilfældighed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu