Læsetid: 2 min.

Suveræn Camus

Skuespilleren Jacque Lauritsen taler os ind i Camus’ desillusionerede verden, så vores glæde ved at hjælpe andre bliver vendt til en ækelhed over vores egen selvoptagethed
2. oktober 2015

Mandens ulastelige, gråbrune jakkesæt får den lyseblå skjorte til at lyse af friskhed. Han står alene i en lyskegle og taler så veloplagt og overlegent: Han er dommer. Han er hjælpsom. Han er begavet. Han tager sig helst af ædle sager. Han soler sig i sympati.

Men tag ikke fejl. Når denne mand først får fortalt om, hvad der egentlig skete en dag på en bro, så vender alting. For Jacque Lauritsen har dramatiseret Albert Camus’ roman Faldet for Får 302, så historien borer sig ind i tilskueren med de skarpeste pile. Alt er så perfekt i denne ordstramme monolog. Alt er så præcist. Manden på scenen taler ind i vores eget selvbillede og vores egen samvittighed. Og billedet af mennesket, der ikke vil blande sig og ikke tage medansvar, bliver samtidig et skræmmebillede af et menneske, der ikke vil elske.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anders Reinholdt
Anders Reinholdt anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu