Læsetid: 5 min.

En by i blodet

’Norskov’ er et ærligt, indsigtsfuldt og barskt, men ikke ukærligt portræt af en by i provinsen. Om den nærhed, der kan være både tryg og kvælende. Om de synlige og usynlige magtrelationer. Om at god intention kan føre til korruption. Forbrydelsen fungerer som kortlægger i en stærk analyse af en gammel men stadig gældende samfundsstruktur
Betjenten Tom Noack (spillet af Thomas Levin) vender hjem til Norskov (Frederikshavn) i Nordjylland for at lede optrevlingen af et narkonetværk i serien ’Norskov’.

Rolf Konow

24. november 2015

Norskov kommer stille snigende ind på dig. Som havgus. En mur, der bevæger sig ind mod kysten fra Kattegat. Tavst slynger den sig omkring kroppen, så den til sidst omslutter dig helt. Temperaturen falder pludseligt, det bliver svært at se klart, og åndedrættet høres tydeligt. En ensomhed, der kan virke både tillokkende og skræmmende. Rolig og dramatisk på én og samme tid. Sådan er tv-serien Norskov, som i løbet af de seneste uger er blevet vist på TV 2.

I aftes vistes sidste afsnit, men serien kan stadig ses på TV 2 Play, og det fortjener den at blive. Seertallene har slet ikke været så høje som de burde, for med Norskov blander TV2 sig for første gang for alvor i konkurrencen med DR’s dramaserier.

Thomas Levin spiller narkobetjenten Tom Noack, der efter en årrække i København vender hjem til byen Norskov i Nordjylland for at lede optrevlingen af et narkonetværk, der forsyner byens unge med meget rent kokain.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Tino Rozzo
  • Malan Helge
Tino Rozzo og Malan Helge anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu