Læsetid: 10 min.

Mine møder med Laurie Anderson

Laurie Andersons nye album handler om hendes afdøde hund Lolabelle. Og mens jeg lytter til tonerne, mindes jeg mine andre møder med damen – både personligt, på plader, i tekster, til koncerter – og dengang jeg blev slikket i hovedet af Lolabelle
Laurie Anderson i DR’s koncertsal i 2009. Foto: Jens Dresling/Polfoto.

Laurie Anderson i DR’s koncertsal i 2009. Foto: Jens Dresling/Polfoto.

Joel Ryan

11. december 2015

Canal Street, New York City, 2001

Jeg sidder i Laurie Andersons studie og har tændt for DAT-båndoptageren. Interviewet til nærværende avis er et par minutter gammelt, da Lolabelle stryger ind ad døren. Ser på mig og springer op og slikker mig i ansigtet, mens den logrer lystigt. Anderson ler. Hunden snøfter. »Not everyone likes to be french kissed by a rat terrier,« siger hun. Vistnok til os begge.

Det er få uger før 11. september, og hun har lavet albummet Life on a String, som på ét plan – og der er altid mange planer i Andersons kunst – handler om hendes gåture gennem New Yorks gader med Lolabelle.

’Heart of a Dog’, album, 2015

Tilsat musik og lydeffekter fortæller Anderson, at hun i tiden efter 9/11 forsøger at komme så meget som muligt væk fra et infernalsk New York gennemtrawlet af soldater i riot gear og helikoptere i overvågningsdelirium. Hun tager med Lolabelle til Californien. Op i de nordlige bjerge.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu