Læsetid: 3 min.

En tumult af virkeligheder

Med den symbolistiske fabel ’Mina – et liv som kat’ og J.P. Jacobsen-parafrasen ’Skarabæernes konge’, udsendt på dansk med et par ugers mellemrum tidligere på året, gør den fransk bosatte danske tegner Terkel Risbjerg et bemærkelsesværdigt comeback i den danske tegneserieverden
Uddrag fra ’Mina – Et liv som kat’.
17. december 2015

Risbjerg flyttede for snart femten år siden til Frankrig. Før det havde han udsendt et par ambitiøse og surrealistiske, men også lidt klodsede tegneserier, Lillesøster og Toget, og i 2006 versionerede han Martin A. Hansens Midsommerfesten fra sit hjem i Paris. Særligt sidstnævnte pegede fremad mod de foreliggende værker.

I mellemtiden arbejdede han i den franske animationsbranche, bl.a. på tv-serier som Yakari (kendt fra Ramasjang) og Joann Sfars Rabbinerens kat. Han fik på den måde tegnet talentet frem og mødte samtidig Anne-Caroline Pandolfo, der arbejdede som instruktør.

De dannede familie, flyttede til Normandiet, og for et par år siden begyndte de så at lave tegneserier sammen: hun skriver, han tegner, men samarbejdet er tydeligvis tæt hele vejen.

Mina fra 2012 var deres noget ujævne fælles debut. En smuk sort kat flytter uindbudt ind i den store bamsebløde ungkarl Leos parisiske kvistværelse. Den følger ham overalt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu