Læsetid: 4 min.

Bøger som kunst

På Den Frie Udstillingsbygning drister man sig ud i en udstilling om kunstnerbøger og kunstnere, som arbejder med kunstnerbøger – med et resultat, der giver smag på meget mere
En grund til det historiske fravær af udstillinger om kunstnerbøger er måske, at det er et vanskeligt medie at udstille. Fotos fra udstillingen
22. januar 2016

Kunstnerbogen er ikke et medie, der har været genstand for mange udstillinger på dansk grund. Alene derfor er det prisværdigt, at Den Frie Udstillingsbygning nu viser en udstilling, der sætter fokus på kunstnerbøger. For kunstnerbøger har eksisteret i årevis, og der har endda i de senere år været en markant opblomstring i interessen for det lidt kuriøse fænomen. Men kunstnerbøger er både stedmoderligt behandlet i udstillingsøjemed og i den almindelige kunsthistorie, selv om den grundige publikation Danske kunstnerbøger fra 2013 rådede en smule bod på det. Denne bog gav også dette bud på en definition af kunstnerbogen: det er ikke en bog om kunst, men en bog som kunst.

Udstillingen Kunstnerbøger – Vildt Voksende griber emnet på en original måde. Her er dels det, man mest oplagt forventer, nemlig en pæn samling af kunstnerbøger. Dels er der en mere regulær udstilling med otte yngre kunstnere, der alle har arbejdet med kunstnerbøger, men som her folder sig ud installatorisk eller skulpturelt med afsæt i kunstnerbogmediet. Endelig er der et arbejdende værksted ved Officin, som har indrettet sig med diverse maskiner til bogproduktioner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu