Læsetid: 5 min.

H.U.G.’s rovdrift på livet

Dokumentarist Andreas Haaning Christiansen fulgte Lars H.U.G. et år under tilblivelsen af dennes seneste album. Det er der kommet en rå, sjov og udfordrende fortælling ud af – med pladens producer Povl Kristian i helterollen
Lars H.U.G betegner sig selv som en hård hund, men det indtryk, dokumentaren ’Hugland’ giver, er af et nervesitrende nervemenneske, der sætter ild til sine omgivelser.

Rare Bird Production

22. januar 2016

Selvom Andreas Haaning Christiansen utvivlsomt påbegyndte sin dokumentarfilm Hugland om sangeren, sangskriveren og billedkunstneren Lars H.U.G. med den hensigt at lave et skarpt portræt af samme, må det hurtigt have stået klart for ham, at han havde taget hul på en fortælling med to hovedpersoner: H.U.G. som den kropumulige, men også råcharmerende stjerne og hans engel af en producer, arrangør og keyboardspiller, Povl Kristian som filmens faktiske helt.

Man sidder tilbage med en følelse af, at der burde findes en orden, en mand som denne Povl Kristian, som det naturligste i verden fik tildelt oven på sådan en omgang. Lars H.U.G. må betegnes som svineheldig at have en så solidarisk, opofrende og bundmusikalsk kapacitet ved sin side. Han takker ham da også behørigt til allersidst i filmen, da filmens tredje hovedperson, pladen 10 sekunders stilhed, mod alle odds endelig er færdiggjort.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu