Læsetid: 3 min.

Det er ikke let at være femten

Emmanuelle Richard bedriver elegant fransk romananalyse i debuten ’Letheden’
9. januar 2016

Emmanuelle Richards debutroman, Letheden, er næppe en bog, jeg umiddelbart ville have opsøgt for dens emne, en knap femtenårig piges sommerferiekvaler med at finde en dreng, der kan skille hende af med mødommen, befri hende for familiens omklamring og fattigfine fornemmelser under det alt for dyre ophold i det lejede hus på den mondæne ferieø Île de Ré ud for La Rochelle.

Der behøvedes imidlertid ikke mange sider, før jeg var fanget ind af fortællingens lille magi, dens svævende, skarptskårne lethed, udtrykkets usædvanlighed i den i øvrigt navnløse piges fantasiverden. Der er tale om en eksistentiel pinagtighed i hendes uforløste behov, skamfølelse ved ikke at stå mål med de jævnaldrende piger og drenge, hverken socialt eller hvad udseende angår. En tyk utilfredshed foran spejlet og på vægten. Kort sagt savn af den lethed, som er ordet for romanens tema.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu