Læsetid: 3 min.

Et skab er mere end et skab

På Overgaden kan man i øjeblikket se Ester Fleckners soloudstilling ’A closet does not connect under the bed’. Som titlen lidt kryptisk henviser til, er det en udstilling, der fokuserer på skabet som både hverdagsmøbel og et symbolsk ladet ord
29. januar 2016

Ester Fleckner tog sin afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2013 og har allerede fra sin afslutning herfra markeret sig med sin egen særegne ’stil’.

I udstillinger på C4 Projects i 2014 og Avlskarl Gallery i 2015 har man kunnet se hendes træsnit, der med skrøbelige streger undersøger det samme objekt eller begreb igen og igen.

Trykkeprocessen er aldrig forsøgt skjult, og med reference til en queeræstetik, hvor fejl er mindst lige så værdifulde som det perfekte, er Ester Fleckners træsnit ofte fyldt med skævheder og ujævnheder.

Således også på Overgaden, hvor det er skabe, der er fokus for udstillingen. Det vil sige det møbel, som de fleste bruger til at hænge tøj eller opbevare sager i, men som også har en mere symbolsk betydning som i udtrykket ’at springe ud af skabet’.

I A closet does not connect under the bed hænger en række træsnit, som forestiller, hvad der måske engang kunne blive til et ’rigtigt’ skab. En slags optegnelser eller byggeplaner, som de færreste dog nok ville kunne få et rigtigt møbel ud af.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu