Læsetid: 3 min.

Helt færdig med Doppler

Erlend Loe presser en tredje komedie ud af Doppler, der i forvejen var hårdt presset. Det er ikke rigtig sjovt – kun lidt sjovt på side 99, 102, 104 og 154
Med Doppler har Erlend Loe opfundet en figur, han kan spejle forskellige fænomener i samtiden i. Den samfundsgruppe, der især bliver spejlet i Doppler-bøgerne – også den tredje – er den privilegerede middelklasse.

Sigrid Nygaard

6. februar 2016

Doppler er denne her højst sammensatte, kiksede og uforudsigelige karakter, Erlend Loe fik kreeret i romanen Doppler, der kom på dansk i 2005. Dengang sagde Doppler om sig selv: »Jeg er en mand af min tid. En mislykket mand af min tid. Eller bare en mand af en mislykket tid.« Tilfældigheder og en mærkelig ulogik præger Doppler. For eksempel er han bedste ven med en elgkalv og blev det efter at have slået kalvens mor ihjel for at få noget at spise ude i skoven uden for Oslo, hvor han var draget ud for at bo, fordi livet føltes tomt og meningsløst. Hjortedyret kaldte han Bongo efter sin far – der godt nok slet ikke hed Bongo …

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu