Læsetid: 4 min.

Lollikes sjove danmarksfortælling

’Familien der kunne tale om alt’ af Christian Lollike er et gruopvækkende billede af et gudløst Danmark i krig og miljøbekymring – og kærlighedsløshed
Lotte Andersen syrer ud i rollen som den åbenhjertige datter, der har fået nok af Nis Bank-Mikkelsens demente far i Christian Lollikes forrygende ’Familien der kunne tale om alt’ på Aarhus Teater.

Rumle Skafte

26. februar 2016

Så kom den endelig – den nye teaterfortælling om familien Danmark. En opdateret version af Indenfor Murene blandet med Nøddebo Præstegaard – og med et stænk af Matador.

I Christian Lollikes nye drama, Familien der kunne tale om alt, på Aarhus Teater findes alle arketyperne i det nye Danmark: familieoverhovedet, der er ved at være dement, og hans voksne døtre, der er hamrende trætte af hinanden – og hinandens mænd – men som alligevel pænt hvert år holder jul sammen. I år har barnebarnet inviteret sin arabiske kæreste med, og så falder alle facaderne.

Egentlig er alle her i familien Danmark ulykkelige af samme grund: Ingen af dem føler sig elsket. Særligt kvinderne i 50’erne har ord for ensomheden og deres vulkaniske begær efter erotik fra deres hensygnende ægtemænd. Faktisk er det kun stykkets unge nydansker, der har styr på værdierne. Men han er tydeligvis bare engangsgæst.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu