Læsetid: 3 min.

Traumatisk nedsmeltning af kernefamilien

Daniel Boysens ’Fordi ilden er vores’ er overlæsset med skæbnesvangre forvarsler, tynde dybsindigheder og klodset billedsprog
27. februar 2016

Daniel Boysens debutroman Fordi ilden er vores er en trist coming of age-historie. Jegfortælleren vokser op i en sydvestjysk landsby i en familie, der bryder sammen. Forældrene bliver skilt, han og lillesøsteren bor sammen med moren og hendes nye mand i et hjem præget af druk, vold, misbrug og pengenød. Nedsmeltningen af barndomshjemmet beskrives romanen igennem som en atomulykke, sorgen og svigtet er som en form for stråling, der bliver ved med at mutere og nedbryde ham og søsteren. Første del dvæler ved barndommens rum og de situationer, der udspiller sig i dem, mens anden del skildrer et ungt og kaotisk voksenliv, hvor han og søsteren forsøger at komme videre, men også samtidig kommer på afstand af hinanden. Jegfortælleren er på rejse med en ven, han ikke kan dele sine minder med, han har overfladisk samvær til universitetsforelæsninger og -fester, parforhold, der går over igen, og er rigtig meget på druk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu