Læsetid: 3 min.

Ukritisk hyldest til Pia Kjærsgaard

Mungo Park Koldings teaterforestilling om Pia Kjærsgaard løfter sig aldrig over det pinagtige. Teksten er elendig, scenografien er tam, og pointen forsvinder i kedsommelighed
Mungo Park Koldings teaterforestilling om Pia Kjærsgaard løfter sig aldrig over det pinagtige. Teksten er elendig, scenografien er tam, og pointen forsvinder i kedsommelighed

Palle Peter Skov

19. februar 2016

Pia Kjærsgaard er nærmest blevet maskot for Mungo Park Kolding i denne sæson. Hun har i hvert fald fået hovedrollen som sit eget fiktive jeg i forestillingen De Stuerene, der handler om Dansk Folkeparti. Og hun har minsandten også fået lov til at skrive en prolog, der læses op, inden publikum går ind til teatersalen.

»Det begyndte som en drøm om ro og orden,« lyder det uskyldigt i Pia Kjærsgaards manifest.

Inde i salen vælter skuffelserne dog ned over tilskueren. Ingen af de fire andre tekstforfattere kan samle ordene, så de bliver til en sammenhængende tekst, om de så end er skrevet af Line Mørkeby, Jens Korse, Michael Schøtt eller Lasse Bo Handberg. For teksten klipper sig selv i stykker, som om den var skrevet med saks – og ender som en usammenhængende collage.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Tak for den vurdering, der er noget anderledes end den fra P1-eftermiddag.
Skulle Søren Espersen ikke tage DRs positive omtale af "De Stuerene" med i sin vurdering af DR inden han beskylder DR for vensterorienteret og kampagne mod DF.

Nu vil jeg på ingen måde anfægte anmelderens oplevelse og analyse af den konkrete forestilling. Alligevel er det underligt, når nu jeg for godt en uge siden så en fremragende forestilling på det samme teater, med den samme titel og de samme skuespillere. Stemningen i teatret var præget af en stille eftertænksomhed, både under oplæsningen af prologen, under forestillingen og ikke mindst efter det afsluttende billede med Pia K. som Folketingets formand udtale :"jeg er DANMARK"! Der var ingen der sagde hende imod! Tværtimod!
Personligt har jeg sjældent oplevet en teaterforestilling, der på denne måde har fanget en politisk virkelighed, som jeg lever midt i til daglig.
Inden jeg tog af sted den aften havde jeg onde drømme om at jeg skulle overvære det som Anne Middelboe skildrer i sin anmeldelse. Heldigvis blev det en ganske anden og meget tankevækkende oplevelse, som jeg gerne vil opfordre andre til at udsætte sig selv for. Knud Bisgaard

Henriette Seljepil, Steffen Gliese, Jannik Sørensen og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar

Giv mig straks navnene på alle de involverede, så jeg kan være sikker på at undgå dem i al fremtid.

PS: Hvis de kun fremturer i Kolding og omegn, er det lige meget.

Mungo Park Koldings teaterforestilling om Pia Kjærsgaard løfter sig aldrig over det pinagtige. Teksten er elendig, scenografien er tam, og pointen forsvinder i kedsommelighed.

Aah! Et dramadokumentarisk pletskud! Et teatralsk stykke om Pia Kjærsgaard er nødvendigvist tåkrummende pinagtigt, pointløst og elendigt.

Steffen Gliese, Bill Atkins og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

Hvis vi skal kigge bagstage så har de protestvælgere, der samledes under Dansk Folkepartis hat - haft nogle pointer som andre partier nu har taget op... at partiet er en topstyret parodi, er det der sker når arrogant selvtilstrækkelighed styre i de gammelpolitiske partier SF+S+V+K. Men det er på tide at protestvælgerne tager sig selv alvorligt og kommer videre i det politiske projektet der hedder styrkelse af dansk kultur, politik og samarbejde, og ikke mindst indser at de gang på gang bliver snydt af topledelse i Dansk Folkeparti... Kom nu videre.

Henriette Seljepil, Steffen Gliese og Torben Skov anbefalede denne kommentar