Læsetid: 4 min.

Velkommen til den antropocæne tidsalder for børn

Jesper Wung-Sung tager med lethed børnene rundt i litteraturhistorien og evolutionsteorien, uden man nødvendigvis opdager det. Hop med ned i en gammel dam og op igen
Da tryllekunstneren dør, kan kaninen K pludselig ikke længere komme ind i sin hat – eller nogen andre hatte. Alle hatte synes lukkede. Illustration: Anna Margrethe Kjærgaard/’Den hvide kanin og den sorte hat’

Da tryllekunstneren dør, kan kaninen K pludselig ikke længere komme ind i sin hat – eller nogen andre hatte. Alle hatte synes lukkede. Illustration: Anna Margrethe Kjærgaard/’Den hvide kanin og den sorte hat’

27. februar 2016

Det hele starter med et haiku. Næsten i hvert fald. Formen er måske ikke holdt helt stramt, men referencen til et af de mest kendte haiku om en frø og en gammel dam og et plask indfinder sig med det samme, når Jesper Wung-Sung skriver: »En frø sprang ud af det grønne og landede på den solvarme vej.« Hvis vi holder fast i referencen, kan man næsten sige, at frøen springer ud af sig selv – Hos Jesper Wung-Sung springer frøen ikke i en gammel dam, den springer ud af det grønne. Men for at komme tilbage på sporet, så hopper den ud på en vej, og det skal vise sig ikke at være uvæsentligt i denne smukke lille scene, der indleder bogen Frøen og fluen og dens korte indføring i evolutionsteori.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu