Læsetid: 3 min.

Drevet af kærlighed

Daniel Clowes’ første utilsløret romantiske værk er en kærlighedshistorie forklædt som socialrealistisk tidsrejse-science fiction og i det hele taget noget af en begivenhed
Illustration: Daniel Clowes/Patience

Illustration: Daniel Clowes/Patience

5. marts 2016

Daniel Clowes er en af tidens store amerikanske forfattere. Han skriver ikke romaner, men laver tegneserier. Han seneste, og hidtil største bog, Patience, fik for nylig verdenspremiere på dansk. Det er en kærlighedshistorie forklædt som socialrealistisk tidsrejse-science fiction og Clowes’ første utilsløret romantiske værk.

Hovedpersonen, den selvbestaltede taber Jack Barlow, venter barn med sin elskede kone Patience, men en dag kommer han hjem og finder hende myrdet på stuegulvet. Han tilbringer de næste sytten år på monomant – og forgæves – at finde morderen, indtil han pludselig får muligheden for at rejse tilbage i tiden, forsøge at redde Patience og sørge for at deres barn bliver født.

Det går ikke helt som planlagt. Jack er en anelse for spontan og tilmed i besiddelse af et iltert temperament, der mere en én gang bringer situationen ud af kontrol og sender ham på afveje, på kryds og tværs af tidslinjen. Det er stærkt underholdende – som vi også så det i Clowes’ forrige bog, det hylemorsomme karakterstudie Wilson (2010, Aben maler), excellerer forfatteren udi egenrådige ulykkesfugle.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu