Læsetid: 4 min.

Gør en forskel i andre menneskers liv

En midaldrende gymnasielærer, der er ved at miste synet, kæmper for sit liv og sit arbejde i det livsbekræftende polske drama ’Professor Bieliks hemmelighed’
Kacper Bieliks uhøjtidelige og kreative facon gør, at han er noget særligt for sine elever. Især knytter han bånd til den forsømte og rebelske Klara.

Reel Pictures

1. april 2016

Kacper Bielik (Andrzej Chyra) er en god lærer. Han holder af sit arbejde på gymnasiet i den store, polske provinsby Lublin. Man kan vel sige, at det er hans kald og det meste af den ugifte, midaldrende mands liv.

Og Bieliks uhøjtidelige og kreative facon betyder, at eleverne – lige med undtagelse af flabede Madejski (Tomasz Zietek) – gerne hører efter, hvad han siger og samtidig føler, at de kan tale med ham.

Især knytter læreren et bånd til den forsømte og rebelske Klara (Eliza Rycembel), der har det med at rage uklar med gymnasiets strikse, kvindelige rektor (Dorota Kolak) – som i øvrigt ikke er så slem, som hun umiddelbart virker.

Men Bielik har også en hemmelighed – deraf den danske titel på Jacek Lusinskis film, Professor Bieliks hemmelighed (originaltitlen er Carte Blanche) – og hans historie er inspireret af virkelige begivenheder. Bielik er nemlig ved at blive blind. Han har fået en uhelbredelig øjensygdom, som langsomt lukker lyset ude og truer med at ødelægge hans muligheder for at undervise.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu