Læsetid: 4 min.

Maskinsange fra glemte haller

Der er liv i kludene og død i kredsløbene på elektroniske udspil fra den danske stand af knapbetvingere – p.t. i ret så strålende vigør
Søs Gunver Rybergs debut ’AFTRYK’ synes bygget af materialer fra en nedlagt fabrik. Det er urovækkende, men også ekstatisk. Dansetrip i et diskotek på randen af afgrunden. Forfaldstechno. Sikke en debut

Søs Gunver Rybergs debut ’AFTRYK’ synes bygget af materialer fra en nedlagt fabrik. Det er urovækkende, men også ekstatisk. Dansetrip i et diskotek på randen af afgrunden. Forfaldstechno. Sikke en debut

Camille Blake

8. marts 2016

Med uldne testsignaler, industriel forfaldstechno og hauntologiske kammerstykker er dansk electronica i strålende vigør. Ude ved maskinerne, inde i kredsløbene, hjemme på værelserne sker der ting og sager. Og undersøgelserne af fortid, forfald, feltoptagelser og fundne lyde nærer flere udmærkede musikere. Der bliver dykket i gamle vinylplader. Der bliver opfundet ridser og hak i ellers perfekt nymodens produktioner. Og der bliver arbejdet med klange, der illuderer svunden industri.

Som på Søs Gunver Rybergs debut-EP AFTRYK, der synes bygget af materialer fra en nedlagt fabrik. Her har stålet sit eget liv. En hjertemuskulatur smurt i maskinolie dunker panisk. Metalplader piskes til blods. Galvaniserede lunger forsøger at trække vejret roligt under det hektiske uvejr.

Forfaldstechno

Valsers kværnen åbenbarer sig i udkanten af fabrikshallen. En rusten alarm forsøger at komme i sving, men opgiver hele tiden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu