Læsetid: 4 min.

Maskinsange fra glemte haller

Der er liv i kludene og død i kredsløbene på elektroniske udspil fra den danske stand af knapbetvingere – p.t. i ret så strålende vigør
Søs Gunver Rybergs debut ’AFTRYK’ synes bygget af materialer fra en nedlagt fabrik. Det er urovækkende, men også ekstatisk. Dansetrip i et diskotek på randen af afgrunden. Forfaldstechno. Sikke en debut

Søs Gunver Rybergs debut ’AFTRYK’ synes bygget af materialer fra en nedlagt fabrik. Det er urovækkende, men også ekstatisk. Dansetrip i et diskotek på randen af afgrunden. Forfaldstechno. Sikke en debut

Camille Blake

8. marts 2016

Med uldne testsignaler, industriel forfaldstechno og hauntologiske kammerstykker er dansk electronica i strålende vigør. Ude ved maskinerne, inde i kredsløbene, hjemme på værelserne sker der ting og sager. Og undersøgelserne af fortid, forfald, feltoptagelser og fundne lyde nærer flere udmærkede musikere. Der bliver dykket i gamle vinylplader. Der bliver opfundet ridser og hak i ellers perfekt nymodens produktioner. Og der bliver arbejdet med klange, der illuderer svunden industri.

Som på Søs Gunver Rybergs debut-EP AFTRYK, der synes bygget af materialer fra en nedlagt fabrik. Her har stålet sit eget liv. En hjertemuskulatur smurt i maskinolie dunker panisk. Metalplader piskes til blods. Galvaniserede lunger forsøger at trække vejret roligt under det hektiske uvejr.

Forfaldstechno

Valsers kværnen åbenbarer sig i udkanten af fabrikshallen. En rusten alarm forsøger at komme i sving, men opgiver hele tiden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu