Læsetid: 4 min.

Vi er selv mirakler

John Irving, en af kongerne af murstensromanen, behandler i ’Mysteriernes allé’ muntert katolicismen som en af flere røde tråde i den labyrintiske handling. En dreng fra lossepladsen bliver en berømt forfatter
19. marts 2016

At læse en roman af John Irving er som at begive sig ud på en lang rejse, hvor det vil være fornuftigt at tage både feltseng og proviant med. Man flytter ind og nærmest bor i romanen – og hans særlige univers – i en periode, som om bogen var et telt. Lyder det mærkeligt? Det er det også. Genremæssigt kan man sammenligne hans bøger med film af brødrene Coen og David Lynch, langt hen realistiske, men så med et ordentligt tvist. Semisurrealisme kunne man kalde denne amerikanske afart. Ikke for ingenting hedder en af hans forrige romaner Sidste nat i Twisted River. Hans mange læsere verden over elsker hans bøger lidenskabeligt, andre vil ikke orke dem på grund af længden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu