Læsetid: 3 min.

Norsk normalitet

Ola Bauers roman buldrer derudad, men uden at komme nogen vegne
5. marts 2016

Efter 40 år i udlandet vender Tom hjem til Norge. Han drikker brandy, fisker og går med aviser, mens han prøver at fortrænge sin fortid og undgå at tænke på døden. I rygsækken bærer han sin gamle lærers notesbøger, som han efter en bytur glemmer hos den litteraturstuderende Ellen. Da det senere lykkes hende at opspore Tom, viser det sig, at et forlag er interesseret i at udgive manuskriptet, og at han fejlagtigt udråbes til Norges næste litterære sensation. Mellem disse relativt få plotpunkter får vi Toms tanker om det sted, han aldrig havde tænkt sig at vende hjem til, og som nu er blevet ham mere fremmed end de lande, han har rejst i.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Bror Larsen

Det er lidt mærkeligt at denne bog, som er 4. bind i en tetralogi, ikke i anmeldelsen vurderes som sådan, ligesom det slet ikke nævnes i anmeldelsen, at der er 3 forudgående bøger om hovedpersonen Tom/Tommy. Måske har anmelderen slet ikke vidst dette. Jeg tror at det hovedindtryk af bogen, som anmelderen giver udtryk for, ville være anderledes, hvis de 3 forudgående bøger var indgået i hans perspektiv.

Alligevel indeholder anmeldelsen iagttagelser, som jeg som læser af de foregående bind også finder interessante, f.eks. iagttagelsen af skrivemåden, "Dette her var Norge....", som også er typisk for de øvrige bind.