Læsetid: 3 min.

Søfartsroman – inklusiv tsunami

Saglig og skøn debutroman af Hans Hedegaard Andersen, der aldrig rigtigt løfter sig
12. marts 2016

Manden i månen er en søfartsroman, der interesserer sig stille og roligt for livets barske realiteter. Eller i hvert fald for realiteterne, sådan som de ser ud fra et liv til søs i nutidens effektive handelsflåde, som hovedpersonen Lasse bruger det meste af sit voksne liv på. Og der sker barske ting i løbet af romanen, som skildrer Lasse og en gruppe af venner og ekskærester, fra de er unge og håbefulde, til de er midaldrende og skuffede, men stadig rimelig grådige efter at leve livet. Men af en eller anden grund fremstår de barske begivenheder mere ærgerlige end barske. Indledningen varsler, at tsunamien fra 2004 vil ramme romanens handlingsplan, og den vender da også op og ned på op til flere af romanpersonernes liv. Dertil er der ulykkelige ægteskaber, en værtshusepisode med en kniv gennem en hånd, fyringer, kærestesorger og anspændte parmiddage. Manden i månen er Hans Hedegaard Andersens debutroman, som er holdt i en klar og enkel prosa, der velvilligt viser, hvordan den nære verden ser ud set inde fra de forskellige karakterers hoveder. Man nærmest stryger igennem den, men det er ikke, fordi man pinedød må vide, hvad der står på næste side.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu