Læsetid: 5 min.

Dansk rock skaber billeder

På prærien med Cody. I bilen med Palace Winter. På vandretur i Navneløs’ nordiske tågelandskaber. Dansk rock skaber billeder og bygger landskaber og broer til både amerikansk, britisk og dansk tradition
Der er smukke kvinde- og mandekor på Codys nye album.

Playground Music

8. april 2016

Der er ikke noget i vejen for at stå på en prærie sådan midt i morgenkaffen. Ikke at det er dét, man gør, men med musikkens hjælp kan det ske.

I et uigennemskueligt mix af hukommelse, fantasi, sindsstemning og den kulturhistorie, man har fortæret og er en del af, kan man pludselig hallucinere sig ud til lejrbålet i en cirkel af prærievogne. Kaffekanden bliver slikket af flammerne. Himlen er ikke det mindste lysforurenet. Der er rigelig plads til indtryk.

Alt sammen kommer det så af nogen, der udtrykker sig. I skrivende stund Cody. En københavnergruppe, der her syv år efter undfangelsen består af fire af de oprindelige medlemmer, der på deres fjerde album, I’ll Ride With You, formår at skabe en arkaisk stemning uden at det bliver nostalgisk eller tynget af uddateret patinering. D

et er mere i fraseringerne, melodierne, nogle af de smukke kvinde- og mandekor, at man får fornemmelsen af at lytte til en enklere tid.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu