Læsetid: 5 min.

Enestående roman om en mors kærlighed

Kirsten Thorups nye roman er en hudløs fortælling om en mors kærlighed til sin datter og samtidig et enestående portræt af det danske samfund fra 1970’erne til nutiden. Romanens realisme og symbolik forløser dog ikke helt hinanden
I sin nye roman skildrer Kirsten Thorup det svære forhold mellem en mor og hendes datter. Det er ikke bare enestående litteratur, men også en mesterlig beskrivelse af de skred, vi ser i det danske samfund

I sin nye roman skildrer Kirsten Thorup det svære forhold mellem en mor og hendes datter. Det er ikke bare enestående litteratur, men også en mesterlig beskrivelse af de skred, vi ser i det danske samfund

Ulrik Hasemann

13. april 2016

Kirsten Thorup er en af dansk litteraturs modigste giganter. I sin nye roman, Erindring om kærligheden, sprænger den 74-årige forfatter endnu engang romanens form, denne gang ved at kombinere en voldsom og hjerteskærende historie om en mors kærlighed til sin datter med en stort anlagt nutidsfortælling om det danske samfunds vej mod kynismen.

Resultatet er en moderne pikaresk roman, hvor hovedpersonen Tara færdes gennem en lang række københavnske miljøer for at blive en mere passende mor for den datter, hun elsker. I romanens slutning forstår Tara, at én model ikke passer til alle. Hendes datter Siri søger en stabilitet, som Tara ikke kunne levere, fordi den aldrig var det, hun ønskede for sig selv:

»(Tara) glædede sig på Siris vegne og forstod pludselig hvorfor hun aldrig havde opnået ’det gode liv’. Det var simpelthen ikke det liv hun ønskede for sig selv, men det var det liv Siri havde savnet i barndommen sammen med hende.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu