Læsetid: 4 min.

Hausgaards angstdanskere

’Jeg vil ha’ lyserøde mennesker’ synger Lone Rødbroe barskt i Teatret Møllens overrumplende teaterkoncert over Niels Hausgaards univers
Lone Rødbroes bange danskerhistorier og Hans Holtegaards fadertilbedelse gør ondt i Teatret Møllens beske Hausgaard-forestilling.

Søren Hasselgaard Skaaning

8. april 2016

Niels Hausgaards tekster kan mere, end man måske lige kan høre, når den nordjyske skjald sætter sig til rette med guitaren.

Selv har jeg ikke tidligere følt mig inviteret indenfor i den nu 71-årige entertainers univers; jeg har vel tænkt, at han mest synger for sin egen generation – og for vendelboer med forstand på runde å’er.

Men sådan er det tydeligvis ikke. Den 34-årige teaterleder af Teater Møllen i Haderslev, Nikolaj Mineka, har i hvert fald forelsket sig så meget i Hausgaards univers, at han har fået instruktøren Ole Sørensen til at instruere en teaterkoncert over Hausgaards sange.

Og det er der kommet en bevægende og højaktuel forestilling ud af – fuld af knappenåleord, der spidder hverdagsdanskerens bekymringer. Tilsat en strøgen teske humor til at kitte hullerne i et Danmark, hvor ingen jubler.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu