Læsetid: 2 min.

I øjenhøjde med ung rådvild konge

Karoline Stjernfelts ’I morgen bliver bedre’ er en imponerende debut, der styrer uden om historiens melodramatiske excesser og vulgærfreudianske fortolkningsmuligheder
Unge læsere vil kunne genkende sig selv i kongens drukture og i hans naive, men reelle forelskelse i den formidabelt skildrede Støvlet-Katrine. Illustration: Karoline Stjernfelt/’I morgen bliver bedre’

Unge læsere vil kunne genkende sig selv i kongens drukture og i hans naive, men reelle forelskelse i den formidabelt skildrede Støvlet-Katrine. Illustration: Karoline Stjernfelt/’I morgen bliver bedre’

30. april 2016

Historien om Christian VII, Caroline Mathilde, Struensee og den danske revolution er en historie om unge mennesker. Dette aspekt synes underbetonet i eksisterende fiktive behandlinger, men i Karoline Stjernfelt har det fundet en kongenial fortæller, næsten jævnaldrende med det unge regentpar.

Stjernfelt, uddannet som tegneserieskaber på Serieskolan i Malmø, lancerede i en alder af toogtyve, første bind i en stort anlagt tegneserie-trilogi baseret på dette definerende kapitel i vores fælles fortælling om det moderne Danmark.

Ambitionsniveauet er muligvis ungdommeligt højt, men håndelaget og den disciplin, hvormed arbejdet er udført, er uhyggeligt sikkert. Som erklæret inspirationskilde kaster P.O. Enquists roman Livlægens besøg (1999) nok en betydelig skygge over værket – flere scener er direkte approprieret – men fokus er grundlæggende et andet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu