Læsetid: 5 min.

PJ Harvey med knejsende nakke

PJ Harvey vil rive os ud af apatien. Den britiske musikers uafrystelige niende album er en rå førstehåndsberetning fra en verden på sammenbruddets rand
For at samle materiale til sit nye album rejste PJ Harvey til Afghanistan, Kosovo og Washington D.C.s fattige kvarterer.

Maria Mocgnacz

15. april 2016

Det er ikke så tit, at en fugleskræmselstynd artrockmusiker kan få en flok amerikanske lokalpolitikere fra Washington på nakken. Men nu banker virkeligheden på.

PJ Harvey har opkaldt sit niende album efter noget så upoetisk som et gentrificeringsprojekt i den stærkt klasse- og raceopdelte amerikanske regeringsby.

»Jeg respekterer ethvert kunstnerisk udtryk, men den sang beskriver på ingen måde vores by,« spruttede et byrådsmedlem på Twitter.

En engageret rockplade kan man vist roligt kalde The Hope Six Demolition Project. For her forsøger den britiske multiinstrumentalist og dobbelte Mercury Prize-vinder at begribe intet mindre end den katastrofiske krigs- og krisetilstand, der udfolder sig for øjne:

»I took a plane to a foreign land, and said ’I’ll write down what I find’,« som hendes programerklæring lyder på den buldrende »The Wheel«.

For at indsamle materiale til sit niende album har PJ Harvey rejst i Afghanistan, Kosovo og Washington D.C. sammen med krigsfotografen Seamus Murphy. Det er også ham, der står bag de prægnante kortfilm, der er blevet udsendt som musikvideoer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu