Læsetid: 3 min.

Professor Mørke og Gud

Det lyriske filur Laus Strandby Nielsen aflokker i sin nye digtsamling sprogets ubrugte muligheder
30. april 2016

Det er en rigtig flot og tematisk dækkende titel, Laus Strandby Nielsen (f. 1944, debut i 1970) har valgt til sin nye, niende ansamling af digte. For det er jo sådan, det er: Først er det bare mørkt, og bagefter bliver det simpelt hen lyst. Kunsten består i at hitte ud af, præcis hvornår det lige er, at overgangene finder sted.

Dermed er formlen angivet for en uroligt søgende, til stadighed prøvende poesi, som ofte lokker det bedste frem i denne artistisk drevne filosofiske filur med den højt udviklede sprogsans og sprøde fornemmelse for poetisk rytme.

Særlig optaget er han i denne omgang af at opsøge faste vendinger, som vi mere eller mindre bevidstløst bruger, til de er helt slidt op, men som han så fornyer. »Det er til dit eget bedste« bliver mantra i et sjovt langdigt. »At ligge som man har redt« ændres til, at man ligger, som man har drømt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu