Læsetid: 3 min.

Strittende ribben og slatne balder

Skuespillerne er skønne og modige i Sort/Hvids ublu og tillidsfulde ’Opvisning i lavt selvværd’
De fire cheerleadere hepper på hinanden i selvudleveringskonkurrencen ’Opvisning i lavt selvværd’.

Raphael Frisenvænge Solholm

8. april 2016

Man siger, at det er instruktørens teater i disse år. Men forestillingen Opvisning i lavt selvværd hos Cheer Extreme og Sort/Hvid er altså skuespillerens teater.

Forstået på den måde, at det er skuespillernes egne historier, der er blevet til den dramatiske tekst. Og at fortællingerne ikke bare handler om skuespillernes liv, men om deres forhold til deres egne kroppe – som de så viser frem, detalje for detalje, aldeles ublu. Kald lige dette ’autofiktion’!

Faktisk fungerer forestillingen som en slags konkurrence, hvor skuespillerne forsøger at overbyde hinanden i afsløringer af hadepunkter på deres egne kroppe. Fra strittende ribben til slatne balder.

»Mit hår har altid været et helvede,« indleder skuespilleren Anders Mossling med at sige. Mens folk griner genkendende, roder han rundt i håret. Og så går han ellers i gang med at rakke sig selv ned: Øjenlåg, hage, skinneben … Kun afbrudt af sjældne tilfredshedspunkter, som f.eks. »Min pande kan jeg lide. Den er høj og flot, synges jeg.« Pointen er, at hans selvværd er ødelagt, uden at han helt kan forklare hvorfor.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu