Læsetid: 1 min.

Desperadodans

’Boxes’ på Østre Gasværk er en flot ’borgerdanseforestilling’ med unge, der har ondt i livet, og som danser, så ord bliver overflødige
27. maj 2016

Hvordan får man 26 unge med vidt forskellig baggrund til at optræde sammen i en danseforestilling? Det var den opgave, som koreografen Nelson Rodrigues-Smith fik af danseforeningen BalCon og Østre Gasværk. Og resultatet er blevet en billedklar ’borgerdanseforestilling’ om de unges liv.

Stilistisk ligger koreografien et sted mellem moderne dans, hiphop og musicaldans. Den skildrer ulykkelig forelskelse og mobning, men også euforien over at stå i et menneskehav og bevæge sig synkront med de andre.

Danserne optræder i sjove shorts skåret af genbrugsjeans, og Sophus August Tuxen har komponeret vild musik, så rummet jazzer – til et sejt lysdesign, der er indbygget kreativt i rampescenografien fra Cykelmyggen Egon. Velkommen til teenagevirkeligheden!

Elektrisk breakdanser

Danserne er amatører i alderen 14-22 år, men flere har potentiale til at blive professionelle. Den lille breakdanserpige med franske fletninger og elektricitet i skuldrene er uimodståelig, Og den lyshårede hestehalepige, der kanter sine albuer og danser med hænderne, mens en fyr prøver at kvæle hende, har den særlige kropspræcision, som bliver til dans.

Alle er dedikerede. Og koreografen har forfriskende nok valgt holdets mindst balletagtige pige til den store ensomhedssolo, fordi hendes musikalske krop kan udtrykke mobbeofferets frygt – og lysten til at give op. Hvorefter en anden pige springer bagover ud i mørket, så det får det til at gibbe i publikum.

Her bliver den indledende monolog på alverdens sprog ligegyldig. Dansen står stærkest i sig selv.

’Boxes’. Iscenesættelse: Nelson Rodrigues-Smith og Siri Wolthoorn i samarbejde med Peter Gilsfort og Anette Abildgaard. Koreografi: Nelson Rodrigues-Smith. Musik: Sophus August Tuxen. Kostumer: Maja Brix. Kunstnerisk ledelse: Anette Abildgaard. Danseforeningen BalCon på Østre Gasværk. Danses også mandag den 30. maj kl. 20

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu