Læsetid: 2 min.

Ung sårbar tosomhed

Iben Konradi Brodersens debutroman ’Piger kan leve længe måske for evigt’ er lykkeligvis blottet for den fikse naivitet, der ligger i titlen. I stedet har den et skarpt blik for, hvordan ting kan briste og ramle for en gymnasiepige
14. maj 2016

Piger kan leve længe måske for evigt er en uprætentiøs roman om den form for tosomhed, et teenagepigevenskab er, og om et selvbillede, der slår revner. Den skildrer Gro, en pligtopfyldende pige, der begynder i gymnasiet og bliver venner med Faxe, der er vild og trodsig. Den pludselige vilde samhørighed med hende får verden og hverdagen i de aarhusianske forstæder til at åbne sig. Med til gymnasiepigernes venneforelskelse hører også en fysisk intimitet – der ligges i ske og deles solarietid – som fremstår lige så spændende og forvirrende som den, de har med de drenge, de er sammen med. Gro og Faxe er vilde med to drenge, som bliver ved med at befinde sig i periferien af romanen, som er mere optaget af, hvordan de to er sammen om at tale om drenge, og om den troskab, der består i ikke at falde for den samme.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu