Læsetid: 3 min.

Autentisk demensteater

Teaterforestillingen ’Beskæring’ er blevet en smuk, men lidt statisk forestilling om mennesker, hvis liv er blevet standset af demens
17. juni 2016

Grene breder sig ud over hele scenen i teaterforestillingen Beskæring. Rigtige grene, der beskæres med et kæmpe ørnenæb. Men også farvefotografier af grene og sort-hvide fotos af trækroner, der får lov til at flyde ud over scenens landskab af diaslærreder og tøjsnore.

For denne forestilling af performancegrupperne CoreAct og Carte Blanche handler om demens. Beskæringen er altså et billede på, hvad der sker med et menneske, når noget hukommelse skæres væk. For hvem er man, når man ikke længere kan huske sit eget liv?

Forestillingen er baseret på researchbesøg rundt omkring på 14 forskellige plejecentre, hvor performerne Anika Barkan og Helene Klint har talt med en masse gamle mennesker om deres liv. Mange af dem er demente, men det er alligevel lykkedes disse to varmhjertede kvinder at skabe samtaler med strejf af erindring.

De har konsekvent besøgt de gamle mennesker sammen – den ene i rollen som sig selv, den anden iført en teatralsk fåremaske. Og så er der ellers kommet gang i snakken.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu