Læsetid: 5 min.

Fremragende på polsk

Olga Tokarczuks roman ’Rejsende’ er en intellektuelt krævende bog, hvor myte, religiøse forestillinger, oplysning og videnskab udfordres, men den er hvert et ord værd
Hovedtemaet i Olga Tokarczuks nye roman er rejsen. På godt og på ondt. Gennem hele bogen følger vi et rejsende jeg, der kommenterer, iagttager, ser og beskriver episoder og gør sig sine overvejelser. Foto: Joachim Adrian/Polfoto

Hovedtemaet i Olga Tokarczuks nye roman er rejsen. På godt og på ondt. Gennem hele bogen følger vi et rejsende jeg, der kommenterer, iagttager, ser og beskriver episoder og gør sig sine overvejelser. Foto: Joachim Adrian/Polfoto

18. juni 2016

Denne bog er intet mindre end fremragende! Den polske forfatter Olga Tokarczuk, som vi tidligere har fået på dansk med de ligeledes fremragende Kør din plov over de dødes knogler (2013) og Dagens hus. Nattens hus (2014), griber i Rejsende på en måde ’det hele’ an. På polsk hedder romanen Bieguni, opkaldt efter en af disse sekter, der mente, at verden er Satans værk, men som også troede, at man kunne undgå det onde ved hele tiden at bevæge sig.

Dermed er romanens hovedtema, rejsen, slået an. På godt og på ondt. Gennem hele bogen følger vi et rejsende jeg, der kommenterer, iagttager, ser og beskriver episoder og gør sig sine overvejelser.

»Helt opslugt af det strømmende vand, stod det mig klart at dét som er i bevægelse altid er bedre end det der er i hvile. Forandring er ædlere end bestandighed, det stillestående må forfalde, degenerere og smuldre bort, det bevægelige derimod – det varer ved, måske evigt.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Aagaard
Hans Aagaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu