Læsetid: 4 min.

En hyldest til fantasien

’Den lille prins’, Antoine Saint-Exupérys smukke hyldest til fantasien, er blevet omsat til en animeret film, der har held med at give den opbyggelige historie videre
10. juni 2016

Jeg er formentlig ikke den eneste, der med bange anelser har sat sig tilrette i et biografsæde for at se Mark Osbornes animerede Den lille prins.

Antoine Saint-Exupérys illustrerede bog, der ligger til grund for filmen, er så elsket og smukt et værk i sig selv, at det var en ganske vederstyggelig tanke, at den var blevet forvandlet til levende billeder. (Også selv om musicalmesteren Stanley Donen med en vis succes gjorde netop det for mange år siden.)

Bogen, der handler om den lille prins, som bor alene på en lille planet og gerne vil have en ven, er en hyldest til poesien, fantasien og barnet i os alle, og den fordrer, at man selv leger og digter med. Film kan derimod hurtigt komme til at virke så bastant, at det fratager publikum et kreativt råderum. Tilmed er Den lille prins en meget kort bog – lille og alligevel så stor – at det er svært at forestille sig den blive til en ordentlig spillefilm.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu