Læsetid: 6 min.

Thomas Mann og musikken var ingen spøg

Thomas Manns livsværk er exceptionelt sammenhængende og kan i høj grad belyses gennem musikken. Det har Niels Bille Hansen gjort i sin nye bog, som er en modenhedens præstation
Mann-familien fotograferet i 1924 på Hiddensee i Østersøen. Thomas Manns forfatterskab er nært forbundet med musikken, som også kom til at dominere flere af hans efterkommeres liv. Fra venstre: Klaus, Erika, Katja, Michael, Monika, Elisabeth og Thomas Mann.

Ullstein Bild

25. juni 2016

Titlen lyder smal og akademisk: Thomas Mann og musikken – men siger unægtelig uden dikkedarer, hvad det drejer sig om.

Well, skal man så både være belæst og kende sin musikhistorie nogenlunde for at tælles blandt de ret få, der herhjemme kan få det fulde og sande udbytte af Niels Bille Hansens nye bog om netop Thomas Mann og musikken?

Ja – men Bille Hansens bog er bred i sin tilgang. Forfatteren behersker det biografiske, psykologiske, filosofiske og religiøse stof – for nu at tage det hele med – som det uudtømmelige forfatterskab rummer. Og det er godt.

Thomas Manns livsværk er som bekendt exceptionelt sammenhængende: Alle dets dimensioner klinger i en eller anden grad med, bare der anslås en enkelt streng.

Bille Hansens fokus har resulteret i en fremstilling, som med andre ord ikke er snævert indstillet på det opgivne tema, men tværtimod gør rede for, hvor omfattende det musikalske er integreret i Thomas Manns forestillingsverden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu