Læsetid: 4 min.

35 kvadratmeter geopolitik

Gruppeudstillingen ’Your Danish is Good’ undersøger spørgsmål omkring migration med nuancer og en kompleksitet, som af og til mangler i den offentlige debat
4. august 2016

Med titlen Your Danish is Good får den aktuelle udstilling om migrantoplevelser på udstillingsstedet SixtyEight i indre København på effektiv vis slået temaet an.

Hvilke underliggende krav, forestillinger og fordomme møder vi migranter med i vores dagligdag? Og hvordan kan migranters flerkulturelle tilhørsforhold omvendt skabe en interessant prisme at se den vesteuropæiske kultur igennem?

Det er aktuelle spørgsmål i en tid, hvor den offentlige debat om integration og flygtninge synes at køre i hak, og hvor medierne skildrer migranterne som enten ofre for ulykkelige omstændigheder eller som et samfundsproblem, og hvor billederne vænner os til at se migrationen som en skæbnesvanger flugt i overfyldte både eller en uvelkommen folkestrøm på de danske landeveje.

I modsætning til dette står Your Danish is Good. Værkerne på udstillingen beskæftiger sig hverken med migranter i store æstetiske armbevægelser eller generaliserende termer, men bruger det personlige og konkrete som afsæt for en kritisk undersøgelse af migrationens udfordringer og muligheder. Der er altså tale om hverdagstableauer fra livet efter selve migrationen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu