Læsetid: 5 min.

Forvist fra hitlisterne – men ikke død

Rocken er ikke død, den lever bare videre andre steder end på hitlisterne. I subkulturer om man vil. I dissens, men også i dialog med historien. Her er tre amerikanske bud på ny mening i de gamle betydninger
Josh Haden fører Spain an med sin tørre stemme og kantede fraseringer, og han bibringer musikken en enkel overflade, som det tager nogle gennemlytninger at se igennem for at forstå skønheden i sangskrivningen. Men så er den der også. Illustration: Nate Pottker
12. august 2016

Rocken er i defensiven i populærkulturen. På hitlisterne er den stort set ingen steder at finde.

Okay, Coldplay og Mike Posner har pt. sange på de globale hitlister, men det er i elektronisk udbygget remixform. Ellers æder folket det sgu ikke i disse dage. Syntetisk glidecreme skal der til.

EDM – electronic dance music – har sejret sig selv halvt ihjel. Også selvom der, bevares, er undtagelser, for eksempel på den danske albumhitliste.

Men dels har albumformatet mistet betydning, dels er det gamle travere som Coldplay og Volbeat, der begge blot indløser deres faste publikumskapital. Uden dem ingen rock på DK’s Album Top-30.

Men rocken er ikke død. Store genrer og musikkulturer har nu engang svært ved at dø, og så længe der er et øvelokale eller en skovhytte tilbage, så vil der være kvinder og mænd, der har brug for at ytre sig analogt; via egen stemme og godt gammeldags menneskemotoriske musikinstrumenter.

Til håndarbejdets fremme – og nogle gange til stor fryd også for udenforstående. Hvilket vi jo alle er, når vi sætter os ned og lytter til andres musik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu