Læsetid: 4 min.

Ullmann uden sentimentalitet

Linn Ullmann skriver rørende om sin far, filmskaberen Ingmar Bergman, og mindre flatterende om sin mor, skuespilleren Liv Ullmann. Hendes erindringsroman bekræfter endnu engang, at hun er en stor stilist
20. august 2016

For ti år siden besluttede den norske forfatter Linn Ullmann sig for at skrive en bog om sin far, filmskaberen Ingmar Bergman. Eller rettere, de besluttede sig for at skrive en bog sammen, et fælles projekt.

Da var han allerede en gammel mand. Far og datter sad i timevis i huset på Hammars på øen Fårö, hvor Bergman boede de sidste år af sit liv, og talte sammen med en båndoptager imellem sig. Syv år efter hans død dukkede båndoptageren op i en kasse på loftet. I sin nye roman tager Ullmann udgangspunkt i de optagede samtaler og skriver deres fælles bog færdig.

De urolige er et intimt og respektfuldt portræt af faren. På forsiden ses et uskarpt fotografi af de to; aldersforskellen imellem dem er næsten et halvt århundrede. Romanen handler ikke kun om Bergman, den charmerende og excentriske kunstner og filmskaber, men om den aldrende mand og ikke mindst sorgarbejdet efter hans død.

Læs også: ’Min roman er også en samtale med mine forældre’

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu