Læsetid: 4 min.

Kan midefedt og bilarver redde verden?

'BUGS' er en tankevækkende kulinarisk 'roadmovie', der vil ændre vores opfattelse af, hvad det er muligt at putte i munden, men som desværre forarges mere, end den går i dybden med den centrale diskussion af den globale fødevareproduktion
I dokumentarfilmen BUGS, smages på en række lokale insekter rundt om i verden – som gigalarver fisket frem fra den røde australske jord af gamle aboriginske kvinder med gråt skæg, afrikanske termitter, brodløse honningbilarver, langhornede græshopper og denne anmelders personlige grænsedrager: ostemider i bundrådden ost.

I dokumentarfilmen BUGS, smages på en række lokale insekter rundt om i verden – som gigalarver fisket frem fra den røde australske jord af gamle aboriginske kvinder med gråt skæg, afrikanske termitter, brodløse honningbilarver, langhornede græshopper og denne anmelders personlige grænsedrager: ostemider i bundrådden ost.

Andreas Johnsen

9. september 2016

»Som Guds hjemmelavede pølser,« udbryder kokken Ben Reade på skotsk, da en ung kenyansk dreng viser ham den hvide, pulserende termitdronningekrop, der vrider sig i sit hul i jorden.

Termitdronningen er en stor delikatesse, forklarer han til kameraet. En slags insekternes foie gras i Kenya, hvor termitten er det mest spiste insekt overhovedet.

Ben steger dronningens tykke, spændstige larvekrop levende over sagte ild og fortærer den med stor nydelse. Den smager af unge nødder, ferske mandler. Cremet, måske lidt af avocado.

I dokumentarfilmen BUGS, følger den danske dokumentarist Andreas Johnsen, kokken Ben Reade og researcheren Josh Evans på deres insektmission rundt i verden, en art kulinarisk roadmovie.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu