Læsetid: 4 min.

Korværk over en smadret planet

Hotel Pro Formas nye forestilling ’NeoArctic’ er skræmmende smukt sanseteater. Men også et kunstværk, der har ladet sig lamme af den globale miljøødelæggelse
Sangerne i Hotel Pro Formas miljøforestilling ’NeoArctic’ synger som en klagen fra et folk, der allerede har opgivet håbet om at blive reddet. Konstaterende, smukt og forfærdet.

Sangerne i Hotel Pro Formas miljøforestilling ’NeoArctic’ synger som en klagen fra et folk, der allerede har opgivet håbet om at blive reddet. Konstaterende, smukt og forfærdet.

Andreas Sommer

17. september 2016

Selvfølgelig påtager teaterinstruktøren Kirsten Dehlholm fra Hotel Pro Forma sig at formulere et kunstnerisk modsvar til klimadebatten. Er der nogen, der har visuelt overskud til at fortolke menneskehedens smadrede planet i 100 minutters scenekunst, så er det hende.

Resultatet er blevet et statisk korværk over en verden, der går under. Den islandske forfatter Sjón har skrevet nogle billedstærke, lyriske tekster til 12 sange, som danner kernen i forestillingen.

»Sangen for plastik« indleder forestillingen med en grotesk opremsning af diverse kemiske forbindelser, der udgør de plastikstoffer, der nu ligger og skvulper som uopløseligt affald i havene.

Sangerne træder ind på scenen og synger om »polyester, polythene, polyamide, polymethy, polyacrylic«, mens en voldsom video af Fabian Nyberg med billeder af sammenpresset plastikskrald bølger ind over et ophængt bagtæppe, så man får kvalme. Det er effektiv sanseoverførsel.

Korværket er skrevet af Andy Scott og Krists Auznieks. Musikken består ofte af en masse korte toner, som sangerne synger deres ord på – opremsende og konstaterende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu