Læsetid: 3 min.

Flygtninge indtager Statens Museum for Kunst

Det er udstillingen som medie snarere end værkerne i sig selv, der dominerer på Statens Museum for Kunsts genopsætning af tre udstillinger, der tidligere har været vist på CAMP – Center for Migrationspolitisk Kunst. Samarbejdet varsler en spændende retning for SMK
Dette værk The Unseen Road to Asylum af Barat Ali Batoor handler om den farlige rejse, som de etniske hazaraer i Pakistan og Afghanistan begiver sig ud på for at undslippe forfølgelsen i deres hjemlande. Smuglere indkasserer 15-20.000 USD for overfarten til Indonesien og videre til Australien. Den vanskeligste del af rejsen starter i Thailand. Her går færden gennem den tætte jungle, hvor bådene entres, og rejsen til intetsteds begynder.

Dette værk The Unseen Road to Asylum af Barat Ali Batoor handler om den farlige rejse, som de etniske hazaraer i Pakistan og Afghanistan begiver sig ud på for at undslippe forfølgelsen i deres hjemlande. Smuglere indkasserer 15-20.000 USD for overfarten til Indonesien og videre til Australien. Den vanskeligste del af rejsen starter i Thailand. Her går færden gennem den tætte jungle, hvor bådene entres, og rejsen til intetsteds begynder.

smk.dk

17. oktober 2016

Både som institution og fysisk ramme er der langt mellem Statens Museum for Kunst og udstillingsstedet CAMP – Center for Migrationspolitisk Kunst, der ligger i det uafhængige medborgerhus for flygtninge og asylansøgere, Trampolinhuset, i Københavns Nordvestkvarter.

På udstillingen Migrationspolitik: Tre CAMP-udstillinger på SMK har de to institutioner dog indledt et frugtbart samarbejde, hvor SMK's højloftede, mastodontiske bygning er ramme for en genopførelse af CAMP's tre foreløbige udstillinger om asyl, migration og grænsekrydsning fra 2015-2016.

Men hvorfor egentlig musealisere tre udstillinger, der allerede er blevet vist i København inden for det seneste år?

Den oplagte motivation for genopsætningen, som SMK da også selv peger på i formidlingsmaterialet, er muligheden for at give disse politisk aktuelle udstillinger en bredere platform og et større publikum, end det er muligt at lokke til Nordvest.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu