Læsetid: 3 min.

Ingen opklarende spørgsmål fra Deres kongelige hofreporter Th. Larsen

Thomas Larsens samtale i behørig benovelse med majestæten er Billedbladet i bogform
27. oktober 2016

Det er næppe undgået nogens opmærksomhed, at Berlingske-journalisten Thomas Larsen har skrevet en bog, heller ikke at De dybeste rødder består af samtaler med dronningen. Larsen har i sit blad lanceret bogen i flere kommentarer om sin satsning og dronningens visdom.

Meget har derfor allerede været vendt i pressen: At dronningen ikke mener, at man bliver dansk, fordi man er det, at krigsindsatsen i Afghanistan var berettiget til at være stolt af, og at samarbejdspolitikken under besættelsen og Scavenius ikke just er det nye sort.

Dronningen pr. stum samtalepartner lægger sig dermed trygt i den slipstrøm af grundborgerlige standpunkter, der i de senere år har været fremherskende.

Det problematiske ved publikationer af denne art, bortset fra det nydelige udstyr og mange gode pressebilleder, er, at man nemt kommer til at anmelde hovedpersonen og ikke forfatteren, hvis opgave og ansvar det er, efter at have opnået audiens og tilsagn, at præstere en kritisk indsats over for emne og udsagn.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg anser Thomas Larsen for at være både dygtig, indsigtsfuld og sympatisk - og læser hans politiske kommentarer med stor interesse.

Men jeg har aldrig kunne forstå endsige forlige mig med hans servile stil og næsegrus beundring, når det drejer som om den "kongelige familie". Det gælder såvel de enkelte familiemedlemmer som familien som helhed. Løft hovedet og åbn øjnene, Thomas Larsen, så burde du kunne se, at der er tale om en gennemført unødvendig, opblæst og anakronistisk konstruktion - hvor samtlige medlemmer er utilpassede, halvdårligt fungerende individer, som ikke yder noget positivt samfundsmæssigt bidrager.