Læsetid: 4 min.

Krig og kærlighed på første klasse

I tredje bind om familien Dinesen beretter Tom Buk-Swienty letflydende og en anelse altmodisch om overklassens kvaler og dens problemer med at få tiden til at gå
10. oktober 2016

Tom Buk-Swientys succesrige og stort anlagte krønike om familien Dinesen skrider fremad, og mens man venter på bind fire, som skal handle om Karen Blixen, kan man underholde sig med fortællingen om forfatterindens bror, Thomas ’Tommy’ Dinesen.

Dette bind er anlagt som en dobbeltfortælling om de to søskende, som stod hinanden nær. Men Buk-Swienty sparer på krudtet, og søster Karen forsvinder snart til sin farm i Britisk Østafrika, hvorfra hun kun står i postal kontakt med omverden.

Imens udlever bror Thomas det, der efterhånden må betegnes som en familiesvaghed: Den rastløse drøm om det storslåede, ilddåben, blodrusen; det, der fik både far og farfar til at opsøge de store udenlandske krigsskuepladser, stordåd og manddomsprøver. Har man fulgt med i serien, vil man vide, at far Dinesen i den grad fik nok af blodsudgydelserne, inden han for at redde familiens ære tog sig af dage.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Kongstad Nielsen

Far Dinesen, 'Boganis', jagtbreve er noget af det bedste man kan læse, hvis man er til ro i naturen, færden derude alle årstider, med et erfarent naturmenneske ved hånden. Det er lidt ligesom at gå med en naturvejleder, eller en fuglekender - nye verdener åbner sig for en.