Læsetid: 5 min.

Spionen, der undslap fogedretten

Eks-PET-chef Jakob Scharfs interviewbog er stærkest, når han fortæller konkret om kampen mod terror. Svagest, når Scharf forsvarer sig selv
Efter endt læsning af ’Syv år for PET – Jakob Scharfs tid’ sidder man tilbage med det indtryk, at Scharf har været villig til at fortælle sine spændende spionhistorier, hvis han til gengæld kunne komme rigeligt til orde med et forsvar mod de angreb, der er rettet mod ham.

Efter endt læsning af ’Syv år for PET – Jakob Scharfs tid’ sidder man tilbage med det indtryk, at Scharf har været villig til at fortælle sine spændende spionhistorier, hvis han til gengæld kunne komme rigeligt til orde med et forsvar mod de angreb, der er rettet mod ham.

Joachim Adrian

12. oktober 2016

Nej, den tidligere PET-chef Jakob Scharf røber ingen statshemmeligheder. Det er altså ikke for skandalens skyld, man skal læse Politiken-journalisten Morten Skjoldagers samtalebog med Scharf: Syv år for PET – Jakob Scharfs tid.

Det, der gør bogen læsværdig, er Jakob Scharfs genfortælling af en række sager om terror. Her er bogen så spændende som nogen spionroman. Og læseren bliver klar over, hvor tilfældigt det er, om terrorister får held med deres forehavende.

I den såkaldte Glasvej-sag fra 2007 – opkaldt efter tilholdsstedet i det københavnske nordvestkvarter for de to aspirerende terrorister – har gerningsmændene ingen problemer med at skaffe sig de kemikalier, der skal indgå i deres dødbringende eksplosion af blandingen kendt som ’Satans Mor’.

Men de to kan ikke få fat i den særlige tre-volts pære, der ifølge deres al-Qaeda-manual skal til for at udløse eksplosionen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lennart Kampmann

Han udleverer metoder og samarbejdspartnere i sit forsøg på at fremstå bedre. Hans projekt lader til at være at præsentere sit eftermæle som han vil have det, og give igen til dem, der stak en kæp i hjulet på ham.
I min optik ville det have været et bedre tegn på format at lade være med at udtale sig og tage alt hemmeligt med i graven. What happens in Vegas, stays in Vegas, som man siger.....

med venlig hilsen
Lennart

Carsten Hansen

Jeg synes han skal tie stille. En tidligere PET-chef skal holde sin mund og da slet ikke skrive en bog.

Han har en udvidet tavshedspligt. Det forstår han åbenbart ikke.