Læsetid: 3 min.

Trangen til at røre

Johanne Skovbo Lasgaards skulpturer lader os dykke ned i et forunderligt erindringsrum, der både sætter kroppens sanser og hukommelsens kringlede kroge i sving
Johanne Skovbo Lasgaard arbejder blandt andet med tidløse figurer som muslingeskallen og viften, ligesom hun bruger populærkulturelle referencer til eksempelvis New Age og science fiction.

Johanne Skovbo Lasgaard arbejder blandt andet med tidløse figurer som muslingeskallen og viften, ligesom hun bruger populærkulturelle referencer til eksempelvis New Age og science fiction.

Marie Kirkegaard Gallery

21. oktober 2016

Som barn havde jeg en pastelfarvet sæbe, der forestillede en snemand.

Sæben var blød at røre ved og duftede på samme tid så sødt og rent, at man fik lyst til at smage på den.

Jeg nænnede ikke at bruge den til at vaske hænder med, så i stedet gemte jeg den i flere år i en lille kasse på værelset.

Johanne Skovbo Lasgaards udstilling Hazy Memory Pool (II) fik på meget livlig vis genvakt denne og flere andre genstande fra min erindrings dunkle kroge og gjorde på den måde forbindelsen mellem fysisk objekt og rodfæstede erindringer meget tilstedeværende.

Fascination af objekter

I bogen Evocative Objects beskriver den amerikanske teoretiker Sherry Turkle, hvordan et skab fyldt med gamle fotografier og memorabilia hos bedsteforældrene indvarslede hendes vedvarende fascination af objekter.

En fascination, der ikke er bundet op på objekter som brugsgenstande eller blot æstetisk guf for øjet, men som en slags livsledsagere for vores følelsesliv, der både er i stand til at fæstne erindringer, skabe tilknytninger og aktivere en tænkning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu