Læsetid: 4 min.

Adrenalinkvindens betroelser

’Jeg vil først og fremmest gerne overleve,’ skriver teaterinstruktøren Katrine Wiedemann i sin medrivende og rå bog om, hvordan teatret er ved at tage livet af hende
Teaterinstruktøren Katrine Wiedemann fortæller fuldstændig uden filter i sin bog ’Ved gudernes bord’. Her er det Sofie Gråbøl i en vidunderligt uvirkelig på-hovedet-scene fra Et ’Drømmespil’ på Betty Nansen Teatret i 2008.

Teaterinstruktøren Katrine Wiedemann fortæller fuldstændig uden filter i sin bog ’Ved gudernes bord’. Her er det Sofie Gråbøl i en vidunderligt uvirkelig på-hovedet-scene fra Et ’Drømmespil’ på Betty Nansen Teatret i 2008.

Natascha Thiara Rydvald

5. november 2016

Man får høj puls af at læse Katrine Wiedemanns selvbiografiske bog Ved gudernes bord. Denne teaterinstruktør skriver om sit kompromisløse liv, så man bliver helt bange for, om hun kan overleve den altkrævende skabelsesproces. Og samtidig står det klart, at hun heller ikke kan leve uden.

»Jeg skal på arbejde i en sort mine,« skriver hun om sit ellers så feterede kendisliv på vej til München for at iscenesætte Farlige lidenskaber. Sådan er hendes arbejdsdrift tilsyneladende.

Med årene har kvinden bag Et Drømmespil og Medea åbenbart lært at acceptere, at livet derhjemme med børnene sættes på konstant savn. Med mesterinstruktøren Ingmar Bergmans bog Laterna Magica som bibel.

Uimodståeligt ærlig

Katrine Wiedemann er en medrivende og provokerende forfatter, der elsker at kokettere med sin hypersensitive registrering af alle andre. Men også en sjældent oprigtig forfatter, der afslører den ekstreme isolation, der åbenbart er forudsætningen for hendes sanselige teaterkunst.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu