Læsetid: 4 min.

Bogen som kunst

Vellykket udstilling demonstrerer, at kunstnerbøger er fleksible værker, der kan åbne indre såvel som ydre rum og nysgerrigt udvide ideen om, hvad et kunstværk kan være
Per Højholt: ‘Volumen’

Per Højholt: ‘Volumen’

Det Kongelige Bibliotek

11. november 2016

Der er åbenlyse grunde til at vise en udstilling med kunstnerbøger på Den Sorte Diamant.

Som Det Kongelige Biblioteks hovedsæde rummer institutionen allerede talløse bøger, og fra næste år bliver Danmarks Kunstbibliotek indlemmet i nationalbiblioteket, hvorved den største samling af kunstnerbøger i landet også kommer til at høre under den samme institution.

Det er derfor, der er en god og aktuel anledning til at sætte fokus på emnet kunstnerbøger, sådan som udstillingen OPSLAG NEDSLAG – Danske kunstnerbøger gør det hen over efteråret.

Derudover er emnet glødende varmt og omgivet af en intensiv interesse i den internationale kunstverden, hvor den særlige genre – bogen som kunst, frem for bogen om kunst – de seneste år har haft stor bevågenhed.

Udstillingen på Den Sorte Diamant er kurateret af den førende ekspert på området i Danmark, Thomas Hvid Kromann, som tidligere har skrevet en ph.d.-afhandling om emnet. At det er en indsigtsfuld og videnstung udstilling, ser man i det kvalificerede og dristige udvalg af bogværker, som er medtaget – i alt omkring 100 værker af 68 kunstnere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu