Læsetid: 3 min.

Brand i gamle huse

Henning Mankells sidste roman med den ejendommelige titel ’Svenske gummistøvler’ er kriminalistisk, men navnlig handler den om en ældre mands umulige forelskelse i en yngre kvinde
Henning Mankells sidste roman er blevet udgivet efter hans død og kredser om alderdom, men også om det kriminalistiske.

Henning Mankells sidste roman er blevet udgivet efter hans død og kredser om alderdom, men også om det kriminalistiske.

Ditte Valente

5. november 2016

Den pensionerede læge Fredrik Welin bor alene på en ø i skærgården, hvor han fordriver otiummet med små sysler som at fiske og omgås overfladisk med de lokale beboere. Han er ved at blive gammel. Det er han ikke meget for.

»At blive ældre er at miste en smule energi, for hver dag der går, og en dag vil der ikke være mere tilbage,« skrev Henning Mankell i romanen med den ejendommelige titel Svenske gummistøvler, som blev hans sidste.

Forfatteren, der døde i fjor, blev kendt for sine krimier om efterforskeren Wallander, men i virkeligheden skrev han flere bøger, som ikke handlede om Wallander, herunder en del børnebøger.

Den gummistøvle-betitlede roman er ikke en krimi, men dog kriminalistisk. Lægen vågner en nat ved, at hans hus brænder. Han får sig reddet ud. Huset brænder ned til grunden. Han flytter ind i en campingvogn, men hvem har påsat branden? Lægen mistænkes for selv at have gjort det.

Branden er årsag til, at hans selvpåførte ensomhed brydes. Ikke kun af politi og brandmyndigheder, men også af to kvinder, som kommer til at spille en større rolle i den tid, der er tilbage af hans liv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu