Læsetid: 1 min.

Byens bedste julebrandert

Jacob Morild og Lone Rødbroe er uimodståelige som snalrede julefrokostgæster med politikerlede i ’En lille nisse rejste’ på Café Liva
Det kræver en del akrobatisk snilde af Lone Rødbroe og Jacob Morild at kravle op på Cafe Livas barstole – og det skaber hulkende grin hos publikum til årets julecabaret i Nyhavn.

Det kræver en del akrobatisk snilde af Lone Rødbroe og Jacob Morild at kravle op på Cafe Livas barstole – og det skaber hulkende grin hos publikum til årets julecabaret i Nyhavn.

Brita Fogsgaard

25. november 2016

Ingen jul uden Café Livas julecabaret. Nuvel, årets forestilling En lille nisse rejste er faktisk noget af et mirakel, for Café Liva har ikke fået tilskud fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst.

Men teaterleder og satiriker Jacob Morild giver aldrig op. På en eller anden magisk måde formår han at spille videre på luftsteg og fondsvelvilje – og han fortsætter med at skabe landets skarpeste politiske satire. Fortsat gerne med udgangspunkt i Juleevangeliet spyttet ud over en gammel præstekrave. Og Morten Messerschmidt går ikke fri.

Trumps nisser

Jacob Morild skåner ingen. »Det er fandme ubegavet / At dø i Middelhavet,« synger han med åbent kynismeblik.

Hans nummer »Truslen« lader gennemført ordet ’flygtninge’ blive erstattet med ordet ’nisser’, indtil fremmedangsten behændigt bliver til Trumps udfald mod mexicanerne. Det er spiddende intelligent.

Hvis Jacob Morilds humor er underdreven i mimik og overdreven i kynisme, er Lone Rødbroes humor det modsatte. Hun spiller med store armbevægelser og trutmund. Men sammen skaber disse to revykunstnere nogle hudløst præcise ikke-dialoger, hvor danskere taler forbi hinanden.

Lone Rødbroes skolelærer prøver også at få »Viktoria-Simones mor og Balthasar-Magnus’ far« til at overholde bagereglerne – i en grum satire over forældreintraens gys.

Silikonekomik

Bag klaveret jammer Thomas Pakula med et smil. Han har også den tvivlsomme rolle som Josefs fætter – og som kvindehader. Det er grotesk musikalsk.

Alt kulminerer i en julefrokostbrandert med Lone Rødbroe og Jacob Morild. De får møjsommeligt placeret sig på faretruende høje barstole. Her bygger Jacob Morild bygger videre på sidste års bræknummer, så publikum får kvalme af grin, men Lone Rødbroe forklarer om sin cellulitis. Men Jacob Morild tror, at hun taler om silikone – og vil gerne lige mærke efter.

Jovist. Det er Liva-jul i Nyhavn.

’En lille nisse rejste’. Tekster: Jacob Morild og Lone Rødbroe. Musik: Thomas Pakula. Scenografi: Nils Krøyer. Speaks & logo: Ole Fick. Café Liva i Nyhavn. Til 21. december

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu