Læsetid: 3 min.

Desværre i biografer landet over

Platheder og sjofelheder står i kø i Nikolaj Peyk og Casper Christensens julekomedie, ’Undercover’, der på ingen måder lykkes med sit forehavende: at underholde
Roland Møller og Linda P. har fået nissetøj på i rollerne som Mick og Rikke i Nikolaj Peyks såkaldte julekomedie, ’Undercover’.

Roland Møller og Linda P. har fået nissetøj på i rollerne som Mick og Rikke i Nikolaj Peyks såkaldte julekomedie, ’Undercover’.

Rolf Konow

25. november 2016

Forleden så jeg en amerikansk komedie fra sidste år, Jonathan Levines The Night Before, der er et vellykket forsøg på at lave en frisk, moderne julefilm ved blandt meget andet at referere til mange af de andre julefortællinger, mange af os genbesøger hvert år til jul: Dickens’ Et juleeventyr, Capras It's a Wonderful Life, Die Hard, Bossen og bumsen og Alene hjemme.

Dagen efter så jeg en dansk julefilm, Nikolaj Peyks Undercover, der har manuskript af Casper Christensen og er så umorsom og plat, at den får The Night Before – som altså er sjov i sig selv – til at ligne et af den slags mesterværker, der vil leve for evigt.

Jeg ved ikke, hvordan Undercover overhovedet er blevet til noget, men jeg håber virkelig, at Peyk og hans skuespillere har haft det sjovt med at lave den, for der er godt nok ikke meget for publikum at grine af.

Og det på trods af, at filmen blandt sine medvirkende tæller strålende og i andre sammenhænge morsomme kræfter som Linda P., Paprika Steen, Mia Lyhne, Anders Baasmo Kristiansen, Ali Kazim, Roland Møller og Casper Crumb.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu